Klokhuis Vragendag

27May2018

Doelgroep: wetenschappers die op 27 mei vragen van kinderen willen beantwoorden

Programma

Zondag 27 mei 2018 in NEMO Science Museum te Amsterdam, van 10:30 - 16:00 uur. Inloop is vanaf 09.30u.

Wetenschappers beantwoorden kindervragen:

• 30-40 wetenschappers die 400 à 500 vragen beantwoorden die worden ingestuurd via www.hetklokhuis.nl.
  • Elke wetenschapper heeft 10 minuten per kind om antwoord te geven en spreekt maximaal 15 kinderen. De vragen worden vooraf opgestuurd ter voorbereiding.
  • Er is een Vraag-Maar-Raak balie: hier kunnen kinderen hun spontaan opkomende vragen stellen. De wetenschappers die hier ingedeeld worden, kunnen de vraag mogelijk zelf beantwoorden (eventueel met internet) of het kind verwijzen naar een andere wetenschapper die een vrij tijdslot heeft.

Extra programmering

Er is een ook Vraag-Maar-Raak show: met een publiek dat vragen kan stellen aan een team van wetenschappers, die onder begeleiding van een Klokhuispresentator in een spannende show beantwoord worden.

Één vraag wordt met een demonstratie en lezing in ons Auditorium beantwoord, zodat een groter publiek er naar kan kijken.

Ook vinden plaats, onder leiding van het Klokhuis:

• Een Klokhuisquiz, gepresenteerd door Klokhuispresentatoren.
  • Kinderen kunnen op de foto met de Klokhuispresentatoren en handtekeningen verzamelen.

Uw deelname is vrijwillig, maar reis- en parkeerkosten worden vergoed. Lunch, koffie en thee worden verzorgd. Er worden geen tv-opnames gemaakt. We sluiten de dag af met een borrel!

Ludo Westerveld

Programmeur