Afscheid Prof.dr. Henk Hiemstra, vrijdag 25 mei 2018

25May2018 10:30

Symposium

Met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd zal Prof.dr. Henk Hiemstra in 2018 met emeritaat gaan. Ter gelegenheid hiervan vindt op vrijdag 25 mei 2018 zijn afscheidsrede plaats, met hieraan voorafgaand een afscheidssymposium.

Afscheidssymposium “Organic Synthesis: State of the Art”

Plaats: Science Park 904, zaal H0.08

10.30 u  ontvangst met koffie, thee
11.00 u  opening door voorzitter Prof. dr. Jan van Maarseveen (UvA)
11.05 u Prof. dr. Hermen Overkleeft (U Leiden): “Chemistry and biology of glycosidase inhibitors: looking back and ahead”
11.30 u   Prof. dr. Rolf van Benthem (DSM en TU Eindhoven): "A journey from Organic Chemistry to Materials"
11.55 u Prof. dr. ir. Adri Minnaard (RU Groningen): “Glycolipids from Mycobacterium tuberculosis; Echte Synthese”
12.20 u Prof. dr. Floris Rutjes ( RU Nijmegen ): “Enantioselective approaches in total synthesis”
12.45 u afsluiting

Via de aanmeldingsknop onderaan kunt u zich aanmelden.

13.00 u Lunch op eigen gelegenheid.

Suggesties voor eetgelegenheden in de buurt van het Science Park

Café restaurant Polder
  Meet and Eat
  Maslow
  The Coffee Virus (bij Startup Village)
  De Oerknal
  Uiteraard kunt u ook gebruik maken van de mensa in de centrale hal van gebouw C  van het Universiteitsgebouw Science Park 904.
14.00 u Bezichtiging Science Park en syntheselabs voor geïnteresseerden.

Plattegrond Science Park

Een plattegrond van de omgeving van het Science Park vindt u hier.

Afscheidsceremonie

Locatie: Aula (Oude Lutherse Kerk, Singel 411, hoek Spui,  Amsterdam)

15.00 u  Verplaatsing naar de Aula (Oude Lutherse Kerk, Singel 411, hoek Spui,  Amsterdam) op eigen gelegenheid.

OV-mogelijkheden

Vanaf station Amsterdam Science Park gaat iedere 10 minuten een trein richting Amsterdam Centraal Station. Vanaf daar kunt u met o.a. tram 9, 16, 24, 1, 2 en 5 naar de Aula, uitstappen halte Spui.

Programma afscheidsceremonie

Plaats: Aula (Oude Lutherse Kerk, Singel 411, hoek Spui,  Amsterdam)

16.00 u Sprekers:
  Prof. dr. Peter van Tienderen (decaan FNWI)
  Prof. dr. ir. Peter Schoenmakers (directeur HIMS)
  Tula Kaptein (voorzitter Amsterdams Chemisch Dispuut)
  Prof. dr. Ben Feringa (Rijksuniversiteit Groningen)
16.20 u afscheidscollege Henk Hiemstra: Opbrengst en Zuiverheid
17.15 – 18.45 receptie
19.00 diner voor genodigden

Cadeau

In plaats van een cadeau stelt Henk een donatie aan de Stichting ParkinsonFonds en/of KWF Kankerbestrijding zeer op prijs. Uw bijdrage wordt gelijkelijk verdeeld over beide doelen, tenzij u een van beide kiest. U kunt uw bijdrage storten op bankrekening NL28DEUT0489143725 t.n.v. UvA HIMS, o.v.v. R. 2322.0088, cadeau Henk (en eventueel uw keuze voor een van beide goede doelen).

Published by  HIMS