For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Onderzoeker Hong Zhang van het Van’t Hoff Institute for Molecular Sciences (HIMS) ontvangt ruim een miljoen euro van het Fonds Nieuwe Chemische Innovaties voor zijn project “Preclinical Intraoperative Image-Guided Surgery and Postoperative Radiotherapy of Tumours”. Het is gericht op de ontwikkeling van speciale optisch actieve nanodeeltjes voor een zeer lokale bestraling van kankerweefsel.
Hong Zhang
Dr. Hong Zhang.

Zhang gaat in zijn project een toepassing van het  moleculaire radiotherapie concept ontwikkelen. Het idee daarbij is om heel lokaal kankerweefsel te kunnen bestralen met behulp van radionucliden gekoppeld aan speciale upconversion nanodeeltjes. Zhang wil deze deeltjes via een chemische reactie zeer specifiek aan tumorweefsel laten koppelen. Het gaat daarbij om een bioorthogonale chemische reactie, die niet interfereert met reguliere biochemische processen.